Warmachine i Katrineholm i vinter

-Vad är på gång i WMH-scenen?
Post Reply
Mutantias
Mage Hunter
Posts: 492
Joined: 26 Apr 2010, 21:48
Fraktion: Skorne
Namn?: Mathias
Stad: Katrineholm

Warmachine i Katrineholm i vinter

Post by Mutantias » 25 Oct 2010, 22:27

Här ligger vi inte på latsidan inte när det anordnas så fina turneringar över land och rike. Minst två gånger i vinter kommer man komma färdas till Katrineholm för att mäta sig i tennkrig mot några av landets hårdaste spelare.

Den 4e december håller GameManiacs Katrineholm två-årsjubileum och det ska såklart firas med pompa och ståt. En mer öppen och ledig turnering kommer hållas i butiken och lokalen över gatan. Mer info följer i slutet av posten.

7-8e januari är det dags för vinterkattcon igen, det lilla mini-konvent som föreningen håller på vintern, en warmachineturnering kommer hållas i av Sjöstrand, mer info postas vid ett senare tillfälle.

Till GMs 2-årsjubileum kommer som sagt en turnering hållas, den kommer dock vara ganska ledig och mer likna en 1-dagarsliga än en turnering.

Uppläget är helt enkelt så att man dyker upp och spelar så mycket man vill och den som spelat mest och bäst blir vinnare och får ett fint pris. Formatet liknar lite PPs shattered grounds liga på så sätt att man bestämmer själv hur många matcher och på vilken poängnivå man spelar.

Det kommer inte finnas några bestämda rundor eller tidsbegränsade matcher utan när man är klar med en match rapporterar man det till nån av de ansvariga och sen hittar man en ny motståndare eller går och äter eller bara kollar på andra matcher ett tag om man känner för det.

Vem som vinner bestäms av ett poängsystem, mest poäng vinner. För varje match man spelar får man ett visst poäng beroende på hur många poäng man spelar, 1p för 15pts match, 2p för 25, 3p för 35, 4p för 50 och sen 1p till för varje extra 25pts man spelar. Vinnaren av matchen får sen 2 extra poäng.
Så exempelvis får man mer poäng av att förlora 4st 50pts matcher än att vinna 3st på 35pts.

Det kommer finnas 8 vanliga spelbord och även specialbordet som användes vid förra speldagen med scenariot "jakten på cryx kakrecept" kommer finnas tillgängligt för flerspelarslag. Så upp till 20 personer kan spela samtidigt. De ordinarie spelborden kommer ha steamroller-scenarion utmarkerade.

Mer info kommer läggas upp så småningom, är det några frågor är det bara posta dom här
En skorne-lista med 3 BE är som en efterrätt på banan grädde och choklad. Kan aldrig gå fel.
-Björn
User avatar
Christian Nordin
Warlock
Posts: 2389
Joined: 13 Apr 2010, 09:53
Fraktion: Legion of Everblight
Namn?: Christian Nordin
Stad: Lund

Re: Warmachine i Katrineholm i vinter

Post by Christian Nordin » 26 Oct 2010, 11:02

Trevligt!

Underbart när det ploppar upp evenemang hela tiden. Man vill ju åka på allt!

Ska definitivt överväga att åka upp till något av det här. Sjöstrand är ju en favorit-arrangör. (med hatt och allt)
Turneringsmatcher 2015: 29-14
Absylonia2: 6-1
Bethayne: 3-5
Lylyth3: 1-1
Lylyth2: 7-2
Saeryn: 2-0
Vayl2: 1-0
Vayl1: 9-5
Post Reply